vorige product groep menu product groepen volgende product groep

Bookmark and Share  home

 
Kusmi Tea uit St. Petersburg
  

 

 

 

Pavel Kousmichoff
De oudste zoon van de Russische familie Kousmichoff vertrok op zeer jeugdige leeftijd naar St. Petersburg, op zoek naar werk. De toen 14-jarige Pavel Kousmichoff belandde in een bekend theehuis in St. Petersburg. Zijn werkzaamheden bestonden aanvankelijk uit het bezorgen van bestellingen. Geleidelijk aan ontwikkelde hij zich tot een vakman die al doende de fijne kneepjes van het thee mengen perfect beheerste. Toen Pavel Kousmichoff in 1867 trouwde, stelde zijn werkgever hem in staat een kleine theewinkel overnemen. Deze winkel was het begin van de succesvolle onderneming Kusmi Tea. De zaken gingen voor de wind en in 1910 bezat Pavel Kouchmichoff al een tiental theewinkels in St. Petersburg. Daarom werd hij door het stadsbestuur benoemd tot “Ereburger van St. Petersburg”.

Kusmi Tea, sinds 1867
 

Viatcheslay, zoon van Pavel Kouchmichoff en opvolger in de onderneming, opende zijn eerste winkel in Londen. Na de dood van zijn vader in 1908 keerde de zoon terug naar St. Petersburg om de leiding van de thee onderneming van daaruit over te nemen. Het bedrijf groeide enorm en won in Londen op internationale beurzen vele prijzen voor de bijzondere theesoorten. In 1917 bezat Kusmi Tea sinds 1867 er  theewinkels n Rusland. Toen de Russische revolutie in 1917 begon, besloot Viatcheslay om het kapitaal dat hij had vergaard    in Londen en in Rusland over te brengen naar Parijs. Het hoofdkantoor werd gevestigd op Avenue Niel 75. Op deze plaats bevindt zich nog steeds het hoofdkantoor van Kusmi Tea . De familie onderneming opende tevens pakhuizen in steden als: Hamburg, Berlijn, Belgrado en Zagreb. In 1927 ontving Kusmi Tea een Gouden Medaille op een van de belangrijkste Culinaire beurzen in Europa. In 1946 stierf  waarna zijn zoon Constantin het bedrijf overnam.
 

Londen, Parijs en...Groningen

Door het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog kwam de onderneming in ernstige moeilijkheden  De Franse familie Orebi nam na de oorlog het bedrijf over en bracht de zaak weer tot bloei. Met filialen  in Londen en Parijs exporteert het bedrijf tot op de dag van vandaag thee naar meer dan 40 landen over de hele wereld. De goederen worden verscheept vanuit pakhuizen in Le Havre in Frankrijk. Het Hanze Huis is begin 2008 in Parijs in contact gekomen met het bedrijf Kusmi Tea sinds 1867. Het assortiment uit melanges van zwarte- en groene theesoorten, die prachtig zijn verpakt in decoratieve blikken.

Distributie Nederland Kusmi Tea

Het Hanze Huis distribueert sinds juni 2008 de producten van Kusmi tea door geheel Nederland aan bijzondere winkels. Ook wordt de thee producten  van Kusmi Tea aangeboden in de eigen winkel in Groningen

 

 

vorige product groep menu product groepen volgende product groep

 

 

home boven